• انتشار: 1401/01/23 - 10:35
  • تعداد بازدید: 446
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در مصاحبه با رادیو ایران خبر داد؛

فضای فیزیکی مدارس استثنایی برای بازگشایی ایمن استاندارد است

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: در گروه‌های مختلف دانش آموزان استثنایی، استانداردهای خاصی برای تعداد دانش آموزان در کلاس درس تعریف شده است و فضای فیزیکی مدارس استثنایی برای بازگشایی ایمن استاندارد است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان آموزش و پروش استثنایی، صبح امروز، دکتر حمید طریفی حسینی در مصاحبه با «رادیو ایران، برنامه سلام صبح بخیر» با قدردانی از  تلاش و زحمات معلمان در زیست‌بوم کرونا و همکاری خانواده‌ها در فرآیند آموزش دانش‌آموزان استثنایی، گفت: طبق هماهنگی‌های سال گذشته و پیش‌بینی‌های انجام شده آموزش‌های مدارس در سال 1401 به سمت آموزش‌های حضوری پیش رفت و خوشبختانه شاهد استقبال دانش‌آموزان استثنایی در مدارس بوده‌ایم و در حال حاضر، میانگین حضور دانش‌آموزان استثنایی در مدارس استثنایی، بیش از 85 درصد است.

طریفی حسینی افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی، حدود ۱۳۸ هزار دانش‌آموز را تحت پوشش تحصیلی خود قرار داده است که بخشی از این دانش‌آموزان در مدارس عادی و در کنار سایر دانش‌آموزان تحت عنوان «طرح تلفیقی فراگیر» در حال تحصیل هستند. از این تعداد حدود 38 هزار دانش‌آموز با «مشکلات ویژه یادگیری» و حدود 20 هزار دانش‌آموز استثنایی با «هوش‌بهر عادی»  هستند که در کنار  سایر دانش آموزان عادی در حال تحصیل هستند.

وی افزود: هم‌چنین حدود 80 هزار دانش‌آموز استثنایی در یک هزار و 720 مدرسه خاص استثنایی که عمدتاً به شکل مجتمعی اداره می‌شوند؛ در حال تحصیل هستند.

طریفی حسینی با بیان اینکه در مدارس استثنایی شرایط و اقتضائات خاصی برای آموزش‌های حضوری وجود دارد، گفت: میانگین حضور دانش‌آموزان استثنایی در هر یک از مدارس خاص در حدود  48 نفر و در هر کلاس درس، 6 نفر است و مدارس استثنایی به هیچ عنوان، مشکلات تراکم جمعیت کلاس را ندارند و دارای استانداردهای فیزیکی لازم برای ارائه آموزش‌های حضوری به کودکان با نیازهای ویژه هستند.

وی با بیان اینکه در گروه‌های مختلف دانش‌آموزان استثنایی، استانداردهای خاصی برای تعداد دانش‌آموزان در کلاس درس تعریف شده است، گفت: در کلاس‌های درس دانش‌آموزان طیف اتیسم، حداکثر تعداد دانش‌آموزان 5 نفر و در کلاس‌های پایه آمادگی که برای دانش‌آموزان استثنایی اجباری است در گروه دانش‌آموزان با آسیب شنوایی و دانش‌آموزان با آسیب بینایی، تعداد دانش‌آموزان بین 4 تا 7 نفر است.

طریفی حسینی در خصوص واکسیناسیون معلمان و دانش‌آموزان استثنایی گفت: بیش از 90 درصد دانش‌آموزان بالای 12 سال و  95 درصد معلمان دو دوز واکسن خود را دریافت کرده‌اند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در پاسخ به این سؤال که اگر در مدارس استثنایی مشکلی وجود داشت، والدین چگونه می‌توانند مسائل خود را پیگیری کنند، گفت: مدارس استثنایی در سطح شهرستان و مناطق مانند مدارس عادی تحت نظارت ادارات آموزش و پرورش هستند و هر مسئله‌ای که وجود داشت اولیا می‌توانند به ادارات عادی منطقه خود مراجعه کنند.

وی گفت:هم‌چنین در سطح استان‌ها نیز ادارات استثنایی وجود دارد و والدین می‌توانند مشکلات خود را به اداره استثنایی استان منتقل کنند و اگر مشکل در سطح ملی باشد به سازمان آموزش و پرورش استثنایی انعکاس داده می‌شود و توسط سازمان پیگیری خواهد شد.

طریفی حسینی افزود: هم‌چنین گروه‌های ارزیابی و بازرسی به‌صورت مرتب، روند آموزش‌های حضوری را پایش کرده و مسائل و مشکلات را پیگیری خواهند کرد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در پایان از تلاش تمام همکاران سازمان استثنایی، مدیران، معلمان عزیز در خصوص بازگشایی مدارس و حمایت از حضور دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در مدارس استثنایی قدردانی کرد.

فایل  مصاحبه را  در پایین همین صفحه گوش کنید.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 5919
کلمات کلیدی

فیلم ها

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید